Rijnweek 2024 Recycle-systeem 

Tijdens de Rijnweek-editie van 2024 streven we naar vooruitgang op het gebied van verduurzaming. In lijn met deze ambitie introduceren we een recycle-systeem voor plastic bekertjes, een gangbare praktijk bij vele prominente festivals. Echter, gezien de insteek van ons festival, waarbij bezoekers vrijelijk het terrein kunnen betreden en verlaten, is het toepassen van de gebruikelijke methode, waarbij elke bezoeker voor zijn eerste bekertje betaald 0.5 muntje voor het eerste drankje.

Elke bezoeker van de Rijnweek 2024 zal een vergoeding betalen voor het eerste bekertje, vastgesteld op €1,75 per stuk (een half muntje). Na het nuttigen van het eerste drankje kan een bezoeker zijn of haar bekertje inleveren bij het verzamel punt uitgifte punt leeftijdsbandjes. Voor een volgend drankje wordt er dan geen additionele betaling voor het bekertje gevraagd.  

Indien een bezoeker zijn of haar drankje op heeft maar geen nieuw drankje wil bestellen, kan het bekertje worden ingeleverd bij een van de recycle-punten. Hier worden gebruikte bekertjes ingewisseld tegen een eco-coin. Op een later moment kan de bezoeker dit muntje inleveren bij de bar, waarbij geen extra betaling van €1,75 voor een nieuw bekertje vereist is. 

LET OP! Bij inlevering van je muntje of beker krijg je GEEN geld terug.

Heb je nog vragen/ opmerkingen over dit systeem? Neem dan gerust contact met ons op!