Veiligheid belangrijk thema bij Rijnweek

Geplaatst op: 27 juni 2018

Door: Jesse Schmitz

Foto: Danny van den Berg

Veiligheid is voorafgaand en tijdens de Rijnweek één van de belangrijkste thema's bij zowel de organisatie van het evenement als bij de gemeente Rhenen. De samenwerking is er op gericht dat elke bezoeker met een veilig gevoel het festival kan bezoeken. "Veiligheidsmaatregelen, zoals de controle van elke bezoeker, draagt hieraan bij," aldus burgemeester Hans van der Pas van Rhenen.

Een aantal jaren geleden werden de veiligheidsvoorschriften voor evenementen door de Nederlandse overheid aanzienlijk aangescherpt door incidenten elders in Nederland en daar buiten. Ook voor de Rijnweek had dit gevolgen, zowel inhoudelijk als financieel. Het belang van deze veiligheidsmaatregelen is inmiddels duidelijk geworden, aldus burgemeester Van der Pas.

"In het begin was het wel even vervelend, maar later kwam het besef bij iedereen dat het wel nodig is. Heel veel mensen bij elkaar vormen bij ieder evenement een risico. De Rijnweek is een echt familiefeest, waar 's avonds ook vaak kinderen bij zijn en wij willen de veiligheid garanderen voor alle bezoekers."

'Veilig festival'

De gemeente is verantwoordelijk voor de veiligheid buiten het festivalterrein, maar de organisatie van de Rijnweek heeft de verantwoording er binnen. "Maar alles gebeurt in nauw overleg met de commissie veiligheidszaken, waarbij ook bijvoorbeeld de politie en brandweer betrokken zijn, vertelt voorzitter van de Rijnweek Henk Knoppert. "De Rijnweek is een veilig festival, doordat vooraf alles al goed geregeld is. Mensen accepteren daarom ook de veiligheidsmaatregelen."

Bezoekers zien bij binnenkomst de toegangscontrole, maar ook op het terrein zelf is de aandacht voor veiligheid groot, zij het minder zichtbaar. Van der Pas: "Er zijn in het verleden wel eens kleine incidenten geweest, maar daarvan merkt de bezoeker meestal niets. Maar ook als bijvoorbeeld het weer omslaat met extreme hitte of noodweer, grijpen we gezamenlijk in en dat is een paar jaar geleden ook gebeurd. Goede samenwerking tussen politie, gemeente, de organisatie en hulpdiensten is belangrijk. We kunnen zo snel en adequaat handelen als dat nodig is.”

 

Gemeente Rhenen
BMG BV Grond- en sloopservice
Arbon Agenturen B.V. Rhenen
Rabobank Vallei en Rijn
De Koning Blond
Pokon Naturado B.V.
Ameco
Securitas Beveiliging Ede
Grolsch
Okker Reclame
Geldersche Poort Catering & Organisatie
Zenith Rubber Europe Rhenen
Elings Meat Products
Lanting Reizen B.V.
Grand Cafe Moeke Rhenen
BuroPeer co-creatie door meer
Restaurant Buitenzorg Ede
Kegelaar Transport B.V. Opheusden
SO NICE Light & Show Equipment
Hans de Jong Totaal Organisatiebureau
Kermis Verdonk
De Maes Cateringservice Veenendaal
Riwojo Verhuur Wageningen
ZIDERIS eigenzinnige zorg
Rinico Tentenverhuur Mill
Hans van de Glind Vastgoed B.V.
Bochane Groep B.V. Veenendaal
De Persgroep Nederland

© Copyright 2018 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'