Kuieren langs de Rijn

Geplaatst op: 31 mei 2017

Door: Bart van Breenen

Foto: Dorien Vleeming

‘Waan je in het buitenland door de hoogteverschillen in het landschap en de prachtige riviernatuur’

Rhenen is een historische stad aan de Neder‐Rijn in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Rhenen is ambitieus en trots op de sociale samenhang, het prettige woonklimaat, het rijke historische verleden en uniek gelegen tegen de berg, helemaal in het zuidoostelijke puntje van de provincie Utrecht.

De Stichting Rijnweek Rhenen organiseert in samenwerking met het VVV Rhenen en Stichting Utrechts Landschap een prachtige zondagmiddagwandeling. Hierbij is er keuze uit verschillende routes die los van elkaar kunnen worden bewandeld. U kunt zich aanmelden via info@rijnweek.nl of op het Facebook event. De start is vanaf 13:00 uur in het Rijnweek gastenpaviljoen. Van hieruit starten de verschillende routes.

Palmerswaardwandeling 2,5 km

Maak kennis met de  prachtige riviernatuur in de Palmerswaard, een gebied met zijn eigen dynamiek en karakteristieke natuur waar zelfs een grote vogel als de zeearend zich thuis gaat voelen. Het gebied is opnieuw ingericht om de natuurwaarden te versterken en ervoor te zorgen dat het gebied voldoet aan de eisen van waterveiligheid. De overgang tussen hoog en laag wordt gevormd door een steilrand van 10 meter. Langs de steilrand zijn een aantal poelen gegraven en een nevengeul, die diverse vissen de mogelijkheid geeft om te paaien en op te groeien. Het is een Natura2000-gebied en maakt daarmee onderdeel uit van een Europees netwerk aan natuurgebieden waar belangrijke flora en fauna voorkomen.

Grebbebergwandeling 5 km / 8km

Er is bijna geen plek in ons land met meer cultuur- en natuurhistorie als de Grebbeberg. De steile heuvel naast de Rijn ontstond 150.000 jaar geleden in de ijstijd. Bovenop liggen De Koningstafel en het oudste aardfort van ons land, een archeologisch monument. Geniet van de prachtige uitzichten over de Blauwe Kamer aan de voet van de Grebbeberg, Rijn en Waal. Langs de route ligt ook het militaire ereveld, een nationaal oorlogsmonument met een informatiecentrum over de veldslag in mei 1940.

Start en finish: GASTENPAVILJOEN RIJNWEEK AAN DE VEERWEG IN RHENEN

ASA Talent
Pouw Vervoer
Arbon Agenturen B.V. Rhenen
BDU Media
Rabobank Vallei en Rijn
Robe Grondverzet B.V. Veenendaal
Rinico Tentenverhuur Mill
Hans van de Glind Vastgoed B.V.
Grolsch
Bochane Groep B.V. Veenendaal
Zideris Rhenen
Lanting Reizen B.V.
Pokon Naturado B.V.
SO NICE Light & Show Equipment
Arbon Agenturen B.V. Rhenen
G.E. van Dam Grond- en Sloopwerken B.V.
Hans de Jong Totaal Organisatiebureau
Besseling Travel
Restaurant Vendel
Gemeente Rhenen
Securitas Beveiliging Ede
Okker Reclame
Horeca Trio Rhenen
De Maes Cateringservice Veenendaal
Ameco
Geldersche Poort Catering & Organisatie
Kegelaar Transport B.V. Opheusden
Riwojo Verhuur Wageningen
Zenith Rubber Europe Rhenen

© Copyright 2017 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'