Jubileumeditie Rijnweek bol van activiteiten

Geplaatst op: 13 april 2017

Door: Veenendaalse Krant - Feike Klomp

Foto: Danny van den Berg

RHENEN Rijnweek 2017, het gratis toegankelijke festival dat van 1 tot en met 8 juli plaatsvindt, is in meerdere opzichten bijzonder. Het is de twinitgste editie, er zijn elke dag uiteenlopende activiteiten en 'oude succesnummers van toen' worden weer van stal gehaald. Dit om het vierde lustrum een extra feestelijk tintje te geven.

,,Uiteraard staat, net als voorgaande jaren, de kermis ook weer centraal met afwisselende en uitdagende attracties", legt Maarten van Steenbergen namens de pr-commissie uit. Hij licht wat hoogtepunten uit het programma toe.Met uitzondering van de zondag is de kermis tussen vrijdag 30 juni en zaterdag 8 juli weer prominent aanwezig op de Veerwei, waar vele topartiesten zullen optreden. Van Steenbergen vult aan: ,,Indrukwekkend is als vanouds de motortoertocht op zaterdag 1 juli. Ook dit jaar staat de tocht weer in het teken van het goede doel, ditmaal het MS-Fonds."

VISWEDSTRIJD Nieuw dit jaar is de Rijnweek viswedstrijd. In samenwerking met hengelsportvereniging De Voorn mogen visliefhebbers bij de Rijn een hengeltje uitgooien Van Steenbergen vervolgt enthousiast: ,,Een ander nieuw evenement is de Rijnweek Color Run. Er zijn afstanden van 5, 7,5 en 10 kilometer. Om het blije gevoel tijdens de diverse runs extra cachet te geven gebruiken we veilig en gecertificeerd kleurenpoeder."

LEE TOWERS Het is de organisatie gelukt om Lee Towers voor een optreden te regelen. Hij luistert de openingsavond met als thema '20 jaar Rijnweek' op de hem zo kenmerkende wijze op. Van Steenbergen meldt vervolgens weer een nieuwtje: Op zondag, 's middags na de Oecumenische viering, lanceren we de Rijnweek wandeltocht. Een rustige tocht voor het hele gezin. Vertrek en finish is bij het gastenpaviljoen."

RIJNPOP Ook is Rijnpop na jaren weer terug. ,,Op dinsdag 4 juli staat dit event centraal. Dit doen we in samenwerking met Zideris, de zorginstelling uit Rhenen voor mensen met een verstandelijke beperking. Rijnpop biedt plaats aan 10.000 bezoekers. Dat wordt heel bijzonder."

Op de slotdag staan succesnummers van toen, zoals Kinderpop en de lasershow centraal. ,,Deze lasershow, met als thema 20 jaar Rijnweek, zal zorgen voor een flitsende afsluiting van de jubileumeditieKijk voor het laatste nieuws op www.rijnweek.nl maar op social media is ook veel te vinden.

 

Besseling Travel
Pouw Vervoer
Pokon Naturado B.V.
BDU Media
Zenith Rubber Europe Rhenen
Ameco
Hans de Jong Totaal Organisatiebureau
De Maes Cateringservice Veenendaal
Rinico Tentenverhuur Mill
Gemeente Rhenen
Grolsch
ASA Talent
Riwojo Verhuur Wageningen
Lanting Reizen B.V.
Horeca Trio Rhenen
Securitas Beveiliging Ede
Zideris Rhenen
Okker Reclame
Restaurant Vendel
Arbon Agenturen B.V. Rhenen
SO NICE Light & Show Equipment
Bochane Groep B.V. Veenendaal
Rabobank Vallei en Rijn
Hans van de Glind Vastgoed B.V.
Geldersche Poort Catering & Organisatie
Kegelaar Transport B.V. Opheusden
Robe Grondverzet B.V. Veenendaal
G.E. van Dam Grond- en Sloopwerken B.V.
Arbon Agenturen B.V. Rhenen

© Copyright 2017 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'