Jubileumeditie Rijnweek bol van activiteiten

Geplaatst op: 13 april 2017

Door: Veenendaalse Krant - Feike Klomp

Foto: Danny van den Berg

RHENEN Rijnweek 2017, het gratis toegankelijke festival dat van 1 tot en met 8 juli plaatsvindt, is in meerdere opzichten bijzonder. Het is de twinitgste editie, er zijn elke dag uiteenlopende activiteiten en ‘oude succesnummers van toen’ worden weer van stal gehaald. Dit om het vierde lustrum een extra feestelijk tintje te geven.

,,Uiteraard staat, net als voorgaande jaren, de kermis ook weer centraal met afwisselende en uitdagende attracties”, legt Maarten van Steenbergen namens de pr-commissie uit. Hij licht wat hoogtepunten uit het programma toe.Met uitzondering van de zondag is de kermis tussen vrijdag 30 juni en zaterdag 8 juli weer prominent aanwezig op de Veerwei, waar vele topartiesten zullen optreden. Van Steenbergen vult aan: ,,Indrukwekkend is als vanouds de motortoertocht op zaterdag 1 juli. Ook dit jaar staat de tocht weer in het teken van het goede doel, ditmaal het MS-Fonds.”

VISWEDSTRIJD Nieuw dit jaar is de Rijnweek viswedstrijd. In samenwerking met hengelsportvereniging De Voorn mogen visliefhebbers bij de Rijn een hengeltje uitgooienVan Steenbergen vervolgt enthousiast: ,,Een ander nieuw evenement is de Rijnweek Color Run. Er zijn afstanden van 5, 7,5 en 10 kilometer. Om het blije gevoel tijdens de diverse runs extra cachet te geven gebruiken we veilig en gecertificeerd kleurenpoeder.”

LEE TOWERS Het is de organisatie gelukt om Lee Towers voor een optreden te regelen. Hij luistert de openingsavond met als thema ’20 jaar Rijnweek’ op de hem zo kenmerkende wijze op. Van Steenbergen meldt vervolgens weer een nieuwtje: Op zondag, ’s middags na de Oecumenische viering, lanceren we de Rijnweek wandeltocht. Een rustige tocht voor het hele gezin. Vertrek en finish is bij het gastenpaviljoen.”

RIJNPOP Ook is Rijnpop na jaren weer terug. ,,Op dinsdag 4 juli staat dit event centraal. Dit doen we in samenwerking met Zideris, de zorginstelling uit Rhenen voor mensen met een verstandelijke beperking. Rijnpop biedt plaats aan 10.000 bezoekers. Dat wordt heel bijzonder.”

CULINAIR De pr-commissie meldt nog meer noviteiten: ,,Op vrijdag 7 juli staat Rijnweek Culinair in het centrum van Rhenen op het menu. Een festival met foodtrucks. Deze zullen vooral te zien zijn op het plein bij de Jumbo. Een gezellige combi met het Dweilorkestenfestival. Belangrijk hierbij is de verbinding die we willen maken tussen centrum, Rhenen zelf en de Veerwei.” Het aansluitende luchtballonnenfestival, compleet met een ballon van BDUmedia, zorgt die dag voor de slagroom op de taart. Het belooft een indrukwekkend schouwspel te worden.

Op de slotdag staan succesnummers van toen, zoals Kinderpop en de lasershow centraal. ,,Deze lasershow, met als thema 20 jaar Rijnweek, zal zorgen voor een flitsende afsluiting van de jubileumeditieKijk voor het laatste nieuws op www.rijnweek.nl maar op social media is ook veel te vinden.

 

Lanting Reizen B.V.
Gemeente Rhenen
Besseling Travel
Horeca Trio Rhenen
Riwojo Verhuur Wageningen
Arbon Agenturen B.V. Rhenen
Pouw Vervoer
G.E. van Dam Grond- en Sloopwerken B.V.
Okker Reclame
Hans de Jong Totaal Organisatiebureau
Kegelaar Transport B.V. Opheusden
Ameco
SO NICE Light & Show Equipment
De Maes Cateringservice Veenendaal
ASA Talent
Rinico Tentenverhuur Mill
Grolsch
Pokon Naturado B.V.
BDU Media
Securitas Beveiliging Ede
Hans van de Glind Vastgoed B.V.
Geldersche Poort Catering & Organisatie
Restaurant Vendel
Arbon Agenturen B.V. Rhenen
Robe Grondverzet B.V. Veenendaal
Driessen Food B.V.
Hotel van der Valk Tiel

© Copyright 2017 - Stichting Rijnweek Rhenen

Website ontwikkeld door: Youngwise | Hosted by: i4PROJECTS 'Gewoon ICT zonder kapsones'